EenvoudigBetrouwbaarCE-geregistreerd

  • Voorheen ByMe, nu Atomo Newfoundland. Hetzelfde product maar een andere naam.

De kosten van een hiv-test verschillen. Zo kan er bij de GGD gratis getest worden, alleen geldt dit helaas niet voor iedereen. Om te bepalen of u bij de doelgroep hoort die voordelig kan testen wordt er gekeken naar bijvoorbeeld uw leeftijd en de seksuele geaardheid. Voor het grootste deel van de mensen die zich willen testen op hiv vallen de kosten helaas onder het eigen risico. Een hiv-test aanschaffen doet u niet voor uw plezier, daarom is het vervelend als u hier veel voor moet betalen. Wanneer regelmatig testen tot uw controleroutine hoort dan kunnen de kosten voor het testen van hiv oplopen.

Om toch voordelig te kunnen testen op hiv, is een zelftest een goede oplossing. Een hiv-zelftest voert u zelf uit, zonder tussenkomst van een zorgmedewerker of een lab. Dit is een voordelige oplossing omdat de kosten van de zorgverlener evenals de verzendkosten en de bijkomende kosten van een laborant niet meer van toepassing zijn. Zo worden de kosten beperkt en is een hiv-zelftest een voordelig oplossing om te testen op hiv.

Voordelig maar wel betrouwbaar

Wellicht zal de vraag in uw opkomen: ‘is deze test wel betrouwbaar?’. Een betrouwbare zelftest is de Simplitude ByMe, namelijk voor meer dan 99%. De ByMe is nauwkeurig getest in laboratoria en werd uitgevoerd in gebieden met hoge prevalentie zoals Zuid-Afrika. Met deze snelle diagnostische test kunt u uzelf dus voordelig en betrouwbaar testen en zo uw eigen gezondheid bewaken.

Hiv-test