EenvoudigBetrouwbaarCE-geregistreerd

  • Welkom op testhivzelf.nl, ontdek de eerste alles-in-één hiv-zelftest

Winkelmand

Wanneer je het vermoeden hebt dat je het hiv-virus draagt dan is het verstandig om een hiv test te doen. Een hiv test voer je ten minste 12 weken uit na een mogelijke blootstelling van hiv. Het lichaam heeft namelijk tijd nodig om de antistoffen aan te maken. Wanneer je het risico hebt gelopen op hiv door bijvoorbeeld onveilige seks bestaat de kans dat je hiv opgelopen hebt. Het hiv-virus is niet alleen overdraagbaar door onveilige seks maar ook door middel van bloedcontact. Helemaal wanneer je ook symptomen hebt raden wij je aan om jezelf direct te testen.

De meest voorkomende symptomen van hiv kunnen zijn:

  • Hoofdpijn
  • Keelpijn
  • Misselijkheid
  • Koorts
  • Huiduitslag

Wanneer je deze symptomen ervaart is het dus verstandig om een hiv test te doen

Wanneer een hiv-testHiv-sneltest

Wat is hiv?

Hiv is een soa die afkomstig is van het hiv-virus. Het hiv-virus zorgt ervoor dat de weerstand afzwakt, wanneer een persoon met hiv niet behandeld wordt zal hij of zij aids krijgen. Je kan niet genezen van hiv, maar het is goed te behandelen. Met de juiste behandeling zullen de klachten verminderen en kan je een lang en gezond leven leiden. Hoe sneller de diagnose vastgesteld wordt hoe beter dit is voor de behandeling. Met behulp van medicijnen is de kans ook kleiner dat het verder overgedragen zal worden op andere personen. Hierdoor is het belangrijk om jezelf te testen wanneer je het vermoeden hebt dat je het hiv-virus bij je draagt. Een hiv zelftest, test het bloed op antistoffen. Wanneer de test positief is dan betekent dit dus dat je antistoffen hebt die reageren, je hebt hiv.

Wat is HIV?

Waarom een hiv-test?

De uitslag van een hiv test kan je de nodige gemoedsrust geven en zekerheid. Je komt te weten of je drager bent van het hiv-virus. De diagnose stelt je in staat om toegang te krijgen tot een effectieve hiv-behandeling die de progressie van het virus stopt en het zo ook het risico op overdracht tot een ander persoon. Een hiv-test doe je dus niet alleen voor jezelf maar ook voor andere personen.

Er zijn vele redenen waarom het belangrijk is om een hiv-test te doen. Het kan zijn dat regelmatig testen deel uitmaakt van je controleroutine, je hebt een informele relatie, je hebt meerdere partners of start een nieuwe relatie.

Waarom testen

ByMe alles-in-één hiv-thuistest

Bij de bestaande thuistesten komt het vaak voor dat de uitslag niet correct is. Dit komt omdat de gebruiker de verschillende componenten en/of vloeistoffen door elkaar haalt of dat er te weinig bloed opgevangen is. Door deze fout of fouten wordt de verkeerde diagnose vastgesteld, dit heeft enorme gevolgen voor de patiënt. De ByMe is de eerste hiv thuistest ter wereld met een ingebouwd veiligheidslancet, teststrip en bloedunit. Het apparaat is ontworpen om pre-analytische fouten te verminderen. Het is niet meer mogelijk om componenten en/of vloeistoffen door elkaar te halen. Hierdoor wordt de betrouwbaarheid gewaarborgd en is de test door iedereen uit te voeren. De ByMe geeft aan wanneer de test om welke reden dan ook niet gelukt is. In 15 minuten kan het resultaat afgelezen worden die betrouwbaar is. De uitslag van de test is voor iedereen te begrijpen en wordt aangegeven door middel van lijnen.

De voordelen:

  • Ingebouwde bloedafname-eenheid om het bloedmonster gemakkelijk en betrouwbaar over te brengen in het apparaat
  • Ingebouwde bloedafnamebuis om de exacte hoeveelheid bloed te verzamelen en over te dragen voor vertrouwen en betrouwbaarheid in uw resultaat
  • Ingebouwd veiligheidslancet om de testprocedure te vereenvoudigen