EenvoudigBetrouwbaarCE-geregistreerd

  • Voorheen ByMe, nu Atomo Newfoundland. Hetzelfde product maar een andere naam.

De kans op het krijgen van een soa is te verlagen door veilig te vrijen. Het gebruik van een condoom is hierbij verstandig maar ook een condoom beschermt niet tegen alle soa's. Naast de condoom is het belangrijk om voldoende glijmiddel te gebruiken, te beffen met beflapje en seksspeeltjes goed schoon te maken. Bescherm jezelf voor soa's maar ook andere moet je beschermen tegen soa's door regelmatig te testen en op de hoogte te blijven van je soa status. Als je een relatie hebt is het verstandig om pas na drie maanden zonder condoom seks te hebben. Doe vervolgens een test als jullie allebei zonder condoom seks willen hebben.

Bekijk deze link voor meer informatie over wat een soa is en hoe u besmet kan worden.

Kan ik alleen door seks een soa krijgen? Nee

Je kan alleen een soa oplopen als je onveilig seks hebt met iemand die besmet is met een soa. Maar helaas is niet iedereen zich bewust van hun gezondheidsstatus. Zorg daarom dat er geen onveilig contact is tussen de slijmvliezen van de penis, de vagina, de anus, de keel of de mond. Je kunt ook besmet raken als je een vibrator of dildo direct na iemand anders gebruikt. Ook met je vingers kan je op deze manier een soa overdragen.

Ook zijn sommige soa's over te brengen via bloedcontact. Zorg dat je je eigen scheermesje en steriele naalden gebruikt. Sommige kinderen lopen een soa op tijdens de zwangerschap als de moeder soa positief is.

Zie de website van thuisarts voor meer informatie over veilig vrijen: Thuisarts

Wanneer je wel onveilige seks hebt gehad is het belangrijk om te testen op een soa.

Heb je onveilige seks gehad, laat je dan testen op een soa. Weet je niet op welke soa je moet testen? Doe dan de soatestwijzervan soapoli-online om een gericht soa-advies te krijgen. Deze online hulptool ontwikkeld door soapoli-online geeft je direct anoniem en discreet een soa testadvies.

Er zijn veel redenen om een HIV-test te overwegen

U begint een nieuwe relatie

new-relashionship.jpg
friends-group.jpg

Regelmatig testen maakt deel uit van uw controleroutine

condom-broke.jpg

Het condoom is gebroken

U heeft een informele relatie

casual-relationship.jpg

U heeft onbeschermde seks gehad

unprotectedx.jpg
multiple-partners.jpg

U heeft meerdere partners

peace-of-mind.jpg

U en uw partner willen gemoedsrust

Het uitvoeren van een hiv-test kan u de nodige zekerheid geven. Of u nu een positief of negatief testresultaat heeft gekregen, u weet waar u aan toe bent. Een vroege diagnose geeft u toegang tot een effectieve hiv-behandeling die de voortgang van het virus stopt en het risico op overdracht elimineert door het virus niet-detecteerbaar te maken *. Als het positief is, betekent dit dat uw antilichamen reageren op de hiv-test.

ByMe hiv-test
Er zijn veel redenen waarom u zou kunnen overwegen om een hiv-test te doen. Simplitude ™ ByMe ™ hiv-zelftest stelt u in staat uw gezondheid onder controle te houden, passend bij uw routine en uw levensstijl. Om het resultaat correct te laten zijn, moet u de zelftest uitvoeren ten minste 12 weken na een mogelijke blootstelling aan hiv.

* Niet detecteerbaar = niet overdraagbaar; Dit betekent dat een persoon met hiv die tijdens de behandeling gedurende 6 maanden of langer niet detecteerbaar is, hiv niet via seks kan overdragen.