EenvoudigBetrouwbaarCE-geregistreerd

  • Voorheen ByMe, nu Atomo Newfoundland. Hetzelfde product maar een andere naam.

Wat is hiv?

Hiv is een soa die afkomstig is van het hiv-virus. Het hiv-virus zorgt ervoor dat de weerstand afzwakt, wanneer een persoon met hiv niet behandeld wordt zal hij of zij aids krijgen. Het is niet mogelijk om te genezen van hiv, maar het is goed te behandelen. Met de juiste behandeling zullen de klachten verminderen en is een lang en gezond leven te leiden. Hoe sneller de diagnose vastgesteld wordt hoe beter dit is voor de behandeling.

Hiv test

Wanneer u het vermoeden heeft dat u het hiv-virus draagt dan is het verstandig om een hiv-test te doen. De enige manier om erachter te komen of u drager bent van het hiv-virus is door dit te testen door middel van een bloedtest. Een hiv-test voert u ten minste 12 weken uit na een mogelijke blootstelling van hiv. Het lichaam heeft namelijk de tijd nodig om antistoffen aan te maken.

Wanneer u het risico hebt gelopen op hiv door bijvoorbeeld onveilige seks of bloedcontact met een ander persoon bestaat de kans dat u een drager van het hiv-virus bent. Helemaal wanneer u ook symptomen hebt raden wij u aan om direct een hiv-test af te nemen. Voorbeelden van symptomen zijn: misselijkheid, hoofdpijn, keelpijn, diarree en er zijn nog veel meer symptomen.

Hiv-test

Waarom zal ik testen op hiv?

Wanneer u er niet zeker van bent of u het hiv-virus heeft kunt u maar beter een hiv-test doen. Het is namelijk niet altijd zo dat de symptomen waargenomen worden. Wanneer de uitslag negatief is zal dit zekerheid geven, wanneer u positief test kunt u vervolgstappen ondernemen om het behandeltraject in te gaan. Hoe sneller de diagnose vastgesteld wordt hoe beter dit is voor de behandeling. Met behulp van medicijnen is de kans ook kleiner dat het verder overgedragen zal worden op andere personen.

Wat zijn de voordelen van een hiv-sneltest of hiv-thuistest?

Het is heel goed te begrijpen dat u graag anoniem wil blijven wanneer u denkt dat u het hiv-virus bij u draagt maar toch een betrouwbare test wil doen. Ook snappen wij dat het prettiger is om een hiv-test uit te voeren in de betrouwbare en prettige thuisomgeving dan buiten de deur. Het kan ook voorkomen dat u niet in aanmerking komt voor een hiv-test bij een laboratorium. De ByMe biedt hier de perfecte oplossing voor, in alle rust kunt u uzelf testen op het hiv-virus. U zult in slechts 15 minuten een betrouwbaar antwoord hebben op de brandende vraag.

Hiv-test

Welke hiv-test is betrouwbaar?

De ByMe geeft in tegenstelling tot de andere hiv-testen voor thuisgebruik wél een betrouwbare diagnose. Regelmatig komt het voor dat de gebruiker de componenten of vloeistoffen door elkaar haalt, hierdoor zal de uitslag niet betrouwbaar zijn. Het kan ook zijn dat er te weinig bloed opgevangen is, ook dit zorgt ervoor dat de verkeerde diagnose wordt vastgesteld. Met de huidige thuis testen die op de markt te vinden zijn is een ‘klein’ foutje dus snel gemaakt maar dit heeft enorme gevolgen wanneer de verkeerde diagnose wordt vastgesteld. Deze hiv-test voor thuisgebruik is ontworpen om pre-analytische fouten te voorkomen omdat het simpelweg niet mogelijk is om componenten en/of vloeistoffen door elkaar te halen. De ByMe hiv-test voor thuis waarborgt de betrouwbaarheid tevens is de test thuis door iedereen uit te voeren.