EenvoudigBetrouwbaarCE-geregistreerd

  • Voorheen ByMe, nu Atomo Newfoundland. Hetzelfde product maar een andere naam.

Gevolgen van HIV

Het hiv-virus breekt stapje voor stapje het afweersysteem af. Het gevolg hiervan is dat lichaam langzaam de bescherming kwijt raakt tegen virussen en bacteriën. Dit heeft tot gevolg dat de weerstand afgezwakt wordt en dus de kans op ziektes vergroot wordt. Een verkoudheid kan nu zorgen voor een gevaarlijke longontsteking. De meeste dragers van hiv, zijn zich hiervan niet bewust. Dit komt omdat hiv geen duidelijke symptomen geeft, meestal ondervindt een hiv-patiënt niet direct klachten. Het gevolg hiervan is dat hiv dus vaak onbewust overgegeven van persoon tot persoon.

Denkt u hiv te hebben opgelopen? Test uzelf dan zo snel mogelijk, hoe sneller u de behandeling begint na de besmetting hoe beter dit is.

Een hiv-patiënt zal nooit genezen. Wanneer een hiv-patiënt niet behandeld wordt zal hij of zij aids krijgen. Op het moment dat het hiv-virus de afweer zodanig heeft aangetast dat een infectie die normaal gesproken bestreden wordt nu zorgt voor ziekte wordt de diagnose aids vastgesteld.

Behandeling van hiv

Mensen met hiv kunnen een lang, actief en gezond leven leiden. Hoe sneller de behandeling gestart wordt hoe beter dit is voor gevolgen. Tegenwoordig is de levensverwachting van hiv-patiënten vergelijkbaar met die van personen zonder hiv. De medicijnen die hiv behandelen worden steeds beter.

Een hiv-patiënt moet dagelijks medicijnen slikken. Deze medicijnen zorgen ervoor dat het hiv-virus zich niet vermenigvuldigt, zo zal het virus zich niet verder ontwikkelen. Ook zorgen de medicijnen ervoor dat na een tijdje hiv niet meer aantoonbaar kan zijn in het lichaam. Wanneer het virus niet meer aantoonbaar is, is het ook niet meer overdraagbaar.

Er zijn meerdere soorten medicijnen en behandelmethodes. Alleen uw arts of zorgverlener kan u adviseren, wanneer de diagnose is vastgesteld, welke behandelmethode het beste is voor u.

Therapietrouw

Het belangrijkste is om therapietrouw te zijn. Dit betekent dat een hiv-patiënt zich aan de voorschriften houdt en dagelijks medicijnen slikt. Wanneer de medicijnen niet dagelijks geslikt worden zal het gevolg zijn dat het hiv-virus resistent wordt. De hiv-remmers mogen niet vergeten worden, alle pillen moeten ingenomen worden op tijd en de voedingsregels dienen opgevolgd te worden.