EenvoudigBetrouwbaarCE-geregistreerd

  • Welkom op testhivzelf.nl, ontdek de eerste alles-in-één hiv-zelftest

Wat is een soa?

Soa staat voor seksueel overdraagbare aandoening, in Nederland wordt ruim 100.000 keer per jaar een soa overgedragen. Wanneer je een soa hebt kan dit je klachten geven maar je kan ook een soa hebben zonder dat je er iets van merkt. Het is belangrijk om jezelf te testen op een soa als je risico gelopen hebt. Een soa kan gezondheidsproblemen veroorzaken, in de meeste gevallen is dit goed te behandelen.

Controleer altijd eerst of een soa-test daadwerkelijk nodig is en op welke soa's je moet testen. Dit kan anoniem op de website van Soapoli-online en Soa Aids Nederland. Na de test krijgt u direct informatie over de kosten en waar u de test het beste kan bestellen.

Wanneer je zeker weet dat je jezelf moet testen op hiv koop dan vandaag nog een hiv-test om je eigen gezondheid onder controle te houdenHiv test kopen

Hoe loop ik een soa op?

Een soa is een virus of een bacterie die je oploopt als je seks hebt met iemand die een soa heeft. Een soa wordt overgedragen via de volgende lichaamsstoffen:

  • Bloed
  • Moedermelk
  • Sperma
  • Voorvocht
  • Vaginaal vocht
  • Slijmvliezen
  • Schaamhaar
  • De huid

Het is belangrijk om veilige seks te hebben om een soa te voorkomen. Wanneer je onveilig seks hebt gehad is het belangrijk om je te laten testen op een soa. Voorbeelden van onveilig vrijen zijn seks hebben zonder condoom, te weinig glijmiddel gebruikt, beft zonder beflapje of wanneer je seksspeeltjes gebruikt zonder deze schoon te maken.

Bekijk de vele redenen om te testen op een soa: Waarom testen

HIV voorkomen

Meest voorkomende soa’s

De meest voorkomende soa in Nederland is Chlamydia. Ook herpes, genitale wratten, syfilis en gonorroe, hepatitis b en hiv zijn veel voorkomende soa’s. Hiv wordt het vaakst vastgesteld bij homomannen en mensen die afkomstig zijn uit Afrika. Hiv is het soa die zich uiteindelijk ontwikkeld tot aids. Helaas kan je bij besmetting niet worden genezen van hiv maar er zijn behandelingen die het virus onder controle houden.

Lees meer over hiv: Wat is hiv?

Heb je onveilige seks gehad, laat je dan testen op een soa. Weet je niet op welke soa je moet testen? Doe dan de soatestwijzer van soapoli-online om een gericht soa-advies te krijgen. Deze online hulptool ontwikkeld door soapoli-online geeft je direct anoniem en discreet een soa testadvies.

Ik wil testen op hiv

Koop vandaag nog een hiv test, zo hou je controle over je eigen gezondheid. Met een zelftest kan je jezelf volledig anoniem testen in een comfortabele thuissituatie.