EenvoudigBetrouwbaarCE-geregistreerd

  • Welkom op testhivzelf.nl, ontdek de eerste alles-in-één hiv-zelftest

Winkelmand

Wat is een soa?

Soa staat voor seksueel overdraagbare aandoening, in Nederland wordt ruim 100.000 keer per jaar een soa overgedragen. Wanneer je een soa hebt kan dit je klachten geven maar je kan ook een soa hebben zonder dat je er iets van merkt. Het is belangrijk om regelmatig te testen ook omdat sommige soa’s gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. In de meeste gevallen is een soa goed te behandelen echter is een soa beter te behandelen als de diagnose op tijd gesteld is.

Koop vandaag nog een hiv test om je gezondheid onder controle te houden Hiv test kopen

Hoe loop ik een soa op?

Een soa is een virus of een bacterie die je oploopt als je seks hebt met iemand die een soa heeft. Een soa wordt overgedragen via de volgende lichaamsstoffen:

  • Bloed
  • Moedermelk
  • Sperma
  • Voorvocht
  • Vaginaal vocht
  • Slijmvliezen
  • Schaamhaar
  • De huid

Het is belangrijk om veilige seks te hebben om een soa te voorkomen. Wanneer je onveilig seks hebt gehad is het belangrijk om je te laten testen op een soa. Voorbeelden van onveilig vrijen zijn seks hebben zonder condoom, te weinig glijmiddel gebruikt, beft zonder beflapje of wanneer je seksspeeltjes gebruikt zonder deze schoon te maken.

Bekijk de vele redenen om te testen op een soa: Waarom testen

HIV voorkomen

Meest voorkomende soa’s

De meest voorkomende soa in Nederland is Chlamydia. Ook herpes, genitale wratten, syfilis en gonorroe, hepatitis b en hiv zijn veel voorkomende soa’s. Hiv wordt het vaakst vastgesteld bij homomannen en mensen die afkomstig zijn uit Afrika. Hiv is het soa die zich uiteindelijk ontwikkeld tot aids. Helaas kan je bij besmetting niet worden genezen van hiv maar er zijn behandelingen die het virus onder controle houden.

Lees meer over hiv: Wat is hiv?

Heb je onveilige seks gehad, laat je dan testen op een soa. Weet je niet op welke soa je moet testen? Doe dan de soatestwijzer van soapoli-online om een gericht soa-advies te krijgen. Deze online hulptool ontwikkeld door soapoli-online geeft je direct anoniem en discreet een soa testadvies.

Ik wil testen op hiv

Koop vandaag nog een hiv test, zo hou je controle over je eigen gezondheid. Met een zelftest kan je jezelf volledig anoniem testen in een comfortabele thuissituatie.