EenvoudigBetrouwbaarCE-geregistreerd

  • Voorheen ByMe, nu Atomo Newfoundland. Hetzelfde product maar een andere naam.

Wat is een soa?

Soa staat voor seksueel overdraagbare aandoening, in Nederland wordt ruim 100.000 keer per jaar een soa overgedragen. Wanneer je een soa hebt kan dit je klachten geven maar je kan ook een soa hebben zonder dat je er iets van merkt. Het is belangrijk om jezelf te testen op een soa als je risico gelopen hebt. Een soa kan gezondheidsproblemen veroorzaken, in de meeste gevallen is dit goed te behandelen.

Controleer altijd eerst of een soa-test daadwerkelijk nodig is en op welke soa's je moet testen. Dit kan anoniem op de website van Soapoli-online en Soa Aids Nederland. Na de test krijgt u direct informatie over de kosten en waar u de test het beste kan bestellen.

Wanneer je zeker weet dat je jezelf moet testen op hiv koop dan vandaag nog een hiv-test om je eigen gezondheid onder controle te houdenHiv test kopen

Hoe loop ik een soa op?

Een soa is een virus of een bacterie die je oploopt als je seks hebt met iemand die een soa heeft. Een soa wordt overgedragen via de volgende lichaamsstoffen:

  • Bloed
  • Moedermelk
  • Sperma
  • Voorvocht
  • Vaginaal vocht
  • Slijmvliezen
  • Schaamhaar
  • De huid
Symptomen HIV

Het is belangrijk om veilige seks te hebben om een soa te voorkomen. Wanneer je onveilig seks hebt gehad is het belangrijk om je te laten testen op een soa. Voorbeelden van onveilig vrijen zijn seks hebben zonder condoom, te weinig glijmiddel gebruikt, beft zonder beflapje of wanneer je seksspeeltjes gebruikt zonder deze schoon te maken.

Bekijk de vele redenen om te testen op een soa: Waarom testen

Symptomen soa's

De meest voorkomende soa is Chlamydia:

Chlamydia is een bacterie die zich nestelt in de slijmvliezen van de vagina, anus of penis. De symptomen van Chlamydia ontstaan vaak 1 tot 3 weken na de onveilige seks. Meestal komt er afscheiding uit de plasbuis van de penis of de vagina en voelt het plassen onprettig aan. Chlamydia kan ook in de anus zitten en klachten veroorzaken zoals jeuk of pijn.

Voor meer informatie over Chlamydia adviseren wij om de volgende website te bezoeken: https://sense.info/nl/soas/soorten-soas/chlamydia

Hiv

Hiv staat voor humaan immunodeficiëntievirus en is een soa afkomstig van het hiv-virus. Het hiv-virus is een virus dat het immuunsysteem aanvalt en na verloop van tijd ervoor zorgt dat het lichaam minder goed infecties kan bestrijden, de weerstand wordt dus afgezwakt. Wanneer een persoon die hiv met zich meedraagt niet behandeld wordt kan dit leiden tot het verworven immunodeficiëntiesyndroom oftewel aids. Helaas is er tot op de dag van vandaag nog geen genezing mogelijk van hiv of aids, maar met de juiste medische behandeling kunnen de aandoeningen worden onderdrukt als niet-levensbedreigende aandoening. Hoe sneller de behandeling start hoe meer de klachten zullen verminderen en de kans op een lang en gezond leven groter worden. Bij een vroege diagnose kan de levensverwachting voor iemand met hiv vergelijkbaar zijn met die van iemand zonder hiv.

Naast dat de hiv diagnose voor de patiënt zelf zo vroeg mogelijk moet worden vastgesteld heeft dit ook voordelen voor andere personen. Met behulp van medicijnen is de kans namelijk ook kleiner dat het hiv-virus verder overgedragen zal worden op iemand anders. Hierdoor is het belangrijk om jezelf te testen wanneer je het vermoeden hebt dat je het hiv-virus bij je draagt.

Voor meer informatie over hiv adviseren wij om de volgende pagina te bezoeken:
https://testhivzelf.nl/alles-over-hiv/wat-hiv/

Genitale wratten

Genitale wratten zitten in, op of rondom de geslachtdelen en anus en zien eruit als kleine bloemkooltjes. Vaak beginnen ze als kleine wratjes die groter worden en bobbelig van structuur zijn. Genitale wratten zijn ook op te lopen als je seks hebt met condoom, als de wratten contact met de huid hebben. Genitale wratten kunnen jeuken en pijn bij het vrijen veroorzaken. Wanneer ze behandeld worden zullen de klachten snel ophouden.

Voor meer informatie over genitale wratten adviseren wij om de volgende website te bezoeken: https://sense.info/nl/soas/soorten-soas/genitale-wratten

Herpes

Herpes lijkt op een koortslip maar dan bevind deze zich rondom de geslachtsdelen of de anus. Herpes wordt opgelopen tijdens het vrijen, de besmetting kan ook plaatsvinden met het gebruik van een condoom. De blaasjes van de herpes kunnen namelijk ook buiten het condoom zitten en ook is het virus via de handen over te dragen. Ook via orale seks is herpes over te dragen, gebruik daarom een condoom of beflapje. Niet iedereen ervaart klachten als je herpes hebt soms heb je last van blaasjes, waterige afscheiding of pijn tijdens het plassen.

Voor meer informatie over Herpes adviseren wij om de volgende website te bezoeken:
https://sense.info/nl/soas/soorten-soas/herpes-genitalis

Gonorroe

Gonorroe wordt veroorzaakt door een bacterie. De bacterie zit in de slijmvliezen van vagina, penis, anus, keel en ogen en veroorzaakt een ‘druiper’. Gonorroe wordt gemakkelijk overgedragen en is goed te genezen (met antibiotica) als het tijdig geconstateerd wordt. Gonorroe is een soa die niet altijd symptomen heeft, merkbare symptomen kunnen zijn: onaangename afscheiding of pijn tijdens het plassen. Jongens kunnen last krijgen van pusachtige afscheiding uit de plasbuis. De afscheiding is vaak gelig of groen en geeft een branderig of geïrriteerd gevoel bij het plassen.

Voor meer informatie over Herpes adviseren wij om de volgende website te bezoeken:
https://sense.info/nl/soas/soorten-soas/gonorroe

Ik wil testen op hiv

Koop vandaag nog een hiv test, zo hou je controle over je eigen gezondheid. Met een zelftest kan je jezelf volledig anoniem testen in een comfortabele thuissituatie. Koop hier een hiv zelftest

Waarom de Simplitude ByMe?

De Simplitude ByMe is ontwikkeld om voor jou de testervaring gemakkelijker te maken. Dit kan gemakkelijk omdat je hetzelfde apparaat gebruikt om in je vinger te prikken, het bloedmonster toe te voegen en de daadwerkelijke test uit te voeren. Omdat je deze test geheel zelf kan doen blijf je anoniem en kan je zelf beslissen waar en wanneer je de test uit wil voeren. De Simplitude Byme is een snelle hiv test, binnen 15 minuten kan je het testresultaat al aflezen. Ondanks dat dit geen laboratoriumtest is, is deze test 99,6% nauwkeurig en dus wél betrouwbaar.

Ik wil testen op een soa

Heb je onveilige seks gehad, laat je dan testen op een soa. Weet je niet op welke soa je moet testen? Doe dan de soatestwijzervan soapoli-online om een gericht soa-advies te krijgen. Deze online hulptool ontwikkeld door soapoli-online geeft je direct anoniem en discreet een soa testadvies.