EenvoudigBetrouwbaarCE-geregistreerd

  • Voorheen ByMe, nu Atomo Newfoundland. Hetzelfde product maar een andere naam.

De snelste hiv-zelftest

Er zijn verschillende soorten hiv-sneltesten, ook wel hiv-zelftesten genoemd. Deze testen zijn speciaal gemaakt om thuis in een comfortabele omgeving een hiv-test uit te voeren. Omdat er nog wel eens verwarring ontstaat staat hieronder omschreven wat de exacte definitie is van de verschillende hiv-testen:

Hiv-zelftest: Dit is een test die u geheel zelf, dus zonder tussenkomst van een laboratorium of arts, uitvoert. Sommige aanbieders van hiv-testen omschrijven hun test als een zelftest maar deze dient nog wel naar een laboratorium gestuurd te worden. Let hier bij de aanschaf van een hiv-zelftest dus goed op.

Hiv-sneltest: Een hiv-sneltest is een test waarbij u binnen een kort tijdsbestek al uw resultaat terugkrijgt. Sommige aanbieders zeggen een hiv-sneltest aan te bieden omdat deze snel afgenomen kan worden, echter is het feit dat wanneer deze naar een laboratorium gestuurd dienen te worden deze test helemaal niet snel is. De sample is dan als het ware snel gemaakt maar de uitslag kan wel een week op zich laten wachten. Let hier bij de aanschaf van een hiv-sneltest dus goed op of deze daadwerkelijk snel een uitslag geeft.

Waarom is de ByMe hiv-zelftest een sneltest?

Dit komt omdat de ByMe vanuit ons magazijn direct naar u verzonden wordt waardoor u de volgende dag al de test in huis heeft. Deze kan u vervolgens uitvoeren, waarna u binnen 15 minuten al de uitslag heeft. Dat is erg snel toch?

Waarom is de ByMe een zelftest?

De ByMe is een er gemakkelijk uit te voeren hiv-zelftest. Deze test bestaat uit één apparaat waarmee u een kleine prik in uw vinger prikt én ook het bloed verzameld. Na het uitvoeren van de test dient u 15 minuten te wachten en kan u zelf de uitslag aflezen. Dus zonder tussenkomst van een arts, wel is er een team van artsen die voor u klaar staat bij vragen of een positieve uitslag.

Maar is de ByMe dan wel betrouwbaar?

JA, voor wel 99,6%! Even betrouwbaar als een test met tussenkomst van een arts of laboratorium en in sommige gevallen zelfs nog betrouwbaarder. Deze hiv-sneltest én tegelijkertijd ook hiv-zelftest is dan ook CE-gekeurd en staat in de lijst van WHO (Prekwalificatie van medische producten).

Bestel vandaag nog de ByMe en zorg dat u morgen al op de hoogte bent van uw status. In tegenstelling tot de andere test waarbij u hem vandaag besteld, morgen ontvangt, die dag erna de test op stuurt naar het lab, waar die de dag erna past aankomt en dan nog 3 dagen dient te wachten op de uitslag.

Heeft de ByMe dan alleen maar voordelen?

Nee, dat is helaas niet zo. Wanneer u recent denkt te zijn blootgesteld aan hiv dient u een laboratoriumtest te doen via een arts. De ByMe kan zijn betrouwbaarheid pas na 3 maanden garanderen omdat deze test hiv opspoort via antistoffen. Een laboratoriumtest die niet op antistoffen test kan hierdoor hiv sneller detecteren.

EZb2eKKWsAA1rUF.jpg